• ננסי רפואה טבעית

חטיף צ'יפס בטטה בריא

עודכן ב: 31 מרץ 2019

בא לכם נישנוש קראנצ'י טעים? אבל גם שיהיה בריא😉

אז המתכון הבא בדיוק בשבילכם:

צ'יפס בטטה מתובל ומלוח בדיוק במידה הנכונה! וממש ממש טעים😊😋

מי שהספיק להכיר אותי ואת הדף שלי- יודע שבריאות אצלי בחשיבות עליונה, ואם כבר לנשנש אז שיהיה גם טעים וגם מזין, בניגוד למה שמציעים היום בשוק- המוצרים המעובדים שמלאים בחומרים לא מזוהים.. את הצ'יפס הזה תרצו לאכול וגם לתת לילדיכם לאכול בכיף ובבטחון שמדובר במוצר בריא ונקי ומכל הג'אנק שמוכרים לנו בחוץ.

ולמה דווקא בטטה? בטטה בניגוד לשאר הירקות העמילניים, מאזנת סוכר ומספקת את הדחף למתוק וממתנת אותו. והיא עשירה בבטא קרוטן, ויטמיני B ,אשלגן ונוגדי חימצון ולכן יש לה המון יתרונות בריאותיים והכי חשוב - טעימה בטירוף😋.


אז קדימה למתכון:

1 בטטה בינונית- קטנה. קצת שמן זית איכותי מלח המאליה ורוד (אפשר גם רגיל) ומעט תבלינים לפי הטעם (אני הוספתי פפריקה ופלפל)

לוקחים קולפן מקלפים את הבטטה- אחרי שהיא קלופה ממשיכים להוריד שכבות באמצעות הקולפן עד אשר שהבטטה נגמרת. לוקחים שמן זית וכל התבלינים שבחרתם ומערבבים לתוך שכבות הבטטה טוב טוב. על תבנית הרשת של התנור שמים נייר אפייה, ומסדרים את הבטטה כך שיהיה מגע בין שכבה לשכבה רק לא אחת מעל השניה כדי שיוכלו להתייבש טוב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל10 דקות לפחות בטמפרטורה של 110 מעלות על אפשרות טורבו (חשוב מאוד- לא טורבו גריל כי אחרי זה הבטטה תשרף) . למשך כ30-40 דקות תלוי בתנור. לפתוח אחרי חצי שעה לבדוק אם התייבשה ושלא מתחילה להשרף. חשוב שהטמפרטורה לא תהיה גבוהה כדי לאפשר לבטטה להתייבש טוב.

אחרי שמוכן מוציאים אחרי כמה דקות הבטטה מתקררת ונהיית אפילו יותר קראנצ'ית! ממליצה לאכול מיד!😋❤ בתיאבוןן!!

יש לכם עוד חברים שאוהבים לנשנש וחשוב להם בריאות?? שתפו😍😘

סובלים מבעיה בריאותית כלשהי? אתם יותר ממוזמנים ליצור איתי קשר🌟

ננסי רוקחת B.Pharm, מוסמכת בינלאומית בשיטות אבחון דרך העיניים ומומחית לרפואה תזונתית.