• ננסי רפואה טבעית

העשרת הממרחים בבריאות- חומוס עדשים מונבטות

עודכן ב: ינו 2



קבלו גיוון לממרח החומוס המוכר- עם טוויסט בריא! וטעים לא פחות!

היי חברים, הכנתי ממרח עדשים כתומות - קל מאוד להכנה ויצא ממש ממש טעים- יכול להתאים כגיוון לממרחים הקבועים שלכם! ובנוסף כמו כל המתכונים שלי- מוסיף לכם מנת בריאות יומית😉


קצת על עדשים אדומות מונבטות- ומה זה להנביט? כפי שכתבתי בפוסט קודם- להנביט קטניות זה ממש חשוב כי בפעולה פשוטה מכפילים את הערכים התזונתיים של הקטניה. פעולת ההנבטה מסייעת לזרע רדום להתחיל פעילות אינזימתית שמשחררת הרבה מינרלים וויטמינים והופכת אותם לזמינים לספיגה.


איך מנביטים?🌿 בגדול- אפשר להנביט כל זרע או קטניה שלא עברו בישול או עיבוד. את העדשים האדומות השלמות משרים למשך כ8 שעות ואחרי זה מתחילים לשטוף פעמיים ביום עד אשר רואים שיש נבט קטן שמתחיל לבצבץ. ואז ניתן להשתמש בקטניה- לבישול לאידוי וכו..

אם אין זמן או שאין לכם עדשים אדומות שלמות- הן לא ינבטו.. אז מספיק רק להשרות לכמה שעות (2-8).


אז קדימה למתכון:

חצי כוס עדשים אדומות מיץ מחצי לימון רבע כוס מים חצי כפית מלח המאליה ורוד רבע כפית שום גבישי רבע כפית כמון 4 כפות טחינה איכותית מלאה (מומלץ טחינה אתיופית מונבטת)

לקישוט- פפריקה, כמון, פטרוזיליה ובצל ירוק.. מה שיש לכם ואתם אוהבים😊

מבשלים את העדשים עד שהם רכים ומוכנים לאכילה. מוסיפים את שאר המרכיבים לבלנדר ומערבבים. את הרבע כוס מוסיפים בהדרגה, אפשר להפחית או להוסיף יותר לפי הדלילות הרצויה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

בתיאבון!!😊😋💪❤